A hétvégén került megrendezésre Budapesten a Magyar Kick – box Világkupa, ahol 30 ország 2150 versenyzője regisztrált, várva a megmérettetést. A 3 napos giga rendezvényen vasárnap került sor a light contact és kick light küzdelmekre, melyben versenyzőink is érintettek voltak.
A zöld öv alatti kategóriában indult Chalmovszki Mátyás, Farkas Dominik, Friedl Flórián, Nagy Lilla, a felnőtt kategóriákban Daraki Zoltán, Deli Roland, Németh István.
Nehéz megítélni, vagy azt mondani, hogy valaki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, tekintve hogy mind a hét versenyző tudásának legjavát adta.

Tekintve, hogy a sportolók több versenyszámban is megküzdöttek, kiemelnék néhányat a teljesség igénye nélkül:
Chalmovszki és Friedl óriási technikai repertoárt mutatva jutottak a light középdöntőkig, Farkas Dominik pörgős light meccset vívott ukrán ellenfele ellen, sajnos pontozással lemaradt a dobogóról. Nagy Lilla erős mérkőzést vívott a kick light döntőben norvég ellenfele ellen, végül az ellenfél került ki győztesen. A light -60 kg kategóriában Lilla ugró rúgásaival tette egyértelművé jogosúltságát a dobogó legmagasabb fokára.

A felnőtt kategóriákban mind Németh István, mind Deli Roland komoly, technikás mérkőzéseket küzdöttek, a szlovák olasz, ír és román ellenfelek nem egyértelmű, meggyőző harccal jutottak tovább.
Daraki Zoltán a light és kick light nehézsúlyú kategóriákban okos, megfontolt bunyókkal hozta a dobogós helyezéseket.
A hét dobogós helyezés mutatja egyesületünk versenyzőinek felkészültségét, melyhez kemény fizikai munka és mentális kitartás volt szükséges. Köszönet az óriási segítségért Katona Ágnesnek, aki megteremtette a feltételeket, lehetőségeket az induláshoz.

Puravecz Péter

Eredményeink:
Chalmovszki Mátyás, light – 75 kg 3. hely,
Daraki Zoltán, kick light + 75 kg 3. hely, light felnőtt – 94 kg 3. hely,
Friedl Flórián, light – 75 kg 3. hely, kick light – 75 kg 2. hely,
Nagy Lilla light – 60 kg 1. hely, kick light – 60 kg 2. hely.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.