Egyesületünk az utóbbi 5 évben jelentős változásokon ment keresztül, pozitív irányban. Az új szabályrendszer, a félerejű, combrúgásos, tatamis kick light, kedvező fordulat az orosházi sportolóknak, tekintve, hogy a thai – box mindig is a szakmai törzsanyag részét képezte. A sportolók körében rövid idő alatt nagyon népszerű lett, a lelkesedés pedig új lendületet adott, olyannyira, hogy az éves edzésprogramban az első helyet vívta ki magának.

Edzéseinken a tagok több ízben szembesülhetnek a katonai funkcionális tréning elemeivel, illetve az aikido, goshin jitsu technikáival. A tatamis szabályrendszerek egy Magyarországon kevésbé ismert szabályrendszerében is megkezdődtek az edzések 2017. év telén, ez a zenés formagyakorlat. Ezeken az edzéseken elsősorban alap akrobatika oktatása, illetve a harcművész fegyverek technikáinak ismertetése történik. 2018. évben a ringes szabályrendszerek alapjaival is előtérbe helyeztük.

Egyesületünk a társadalmi igény nyomásának engedve önvédelmi tanfolyamokat, edzőtáborokat, versenyeket rendez. Igény lett továbbá az évzáró közgyűlések ünnepélyes kivitelezésére, az azt követő jó hangulatú vacsorákra. Jelenleg három településen van jelen szervezetünk: Orosháza, Tótkomlós, Mindszent. Edzőink száma jelenleg 5 fő.

A komoly, kitartó szakmai és marketing munka meghozta gyümölcsét, mely elsősorban az övfokozatok emelkedésével, a versenyeken szerzett kiváló eredményekben mutatkozik meg. Egyesületünk az elmúlt két évben már Magyar Bajnokságon, Európa Bajnokságon, Világbajnokságon elért helyezésekkel is büszkélkedhet.

Puravecz Péter