1988-ban Orosházára is elért a Magyarországra betört harcművészeti forradalom. Az első all-style karate edzések a Petőfi Művelődési Központban, valamint a harcosok toborzása Mellár Zoltán és Rácz Attila nevéhez fűződik. Az edzések az 1990-es évek közepén ismeretlen okokból megszűntek.

A CONTACT K.T.H.E. 2004. májusában került megalapításra. Békés Megye ezen régiójában nem volt kick-box oktatás, ezért szükségszerű volt a lehetőség megteremtése a szakági övvizsgákra és versenyeken való indulásra. Az Egyesület céljai azonban nem csak a versenyeztetésről szóltak, az ifjúság sportszellemű neveléséről, a fegyelem, önuralom és önbecsülés értékeinek megvilágításáról a tradicionális szellemű edzéseken. 

 Szakmai tevékenységünk kezdetben a tatamis, küzdelmi (félerejű, nem kiütéses) szabályrendszerekre épült, egy fő társadalmi munkában foglalkoztatott edzővel, jelenleg 3 szakképzett edzővel. Tekintve a növekvő igényt, más településeken is megkezdtük az oktatást, szakosztályok formájában, 2010. évtől elindult a gyerek korcsoport szakmai és az óvodások játékos képzése is.

Formagyakorlat szabályrendszer

A kick-boxot többnyire, mint offenzív, kiütéses erejű küzdősportot ismerik a világon, csak kevesen tudják, hogy ebben a sportágban is létezik tradicionális harcművészetre épülő formagyakorlat versenykategóriák. Az egyetlen és utolsó nemzetközi formagyakorlat eredményt a kick-box legenda, Hugyetz Lajos 1990-ben prezentálta pusztakézzel (EB 3). A következő 24 évben a formagyakorlat szabályrendszer elfeledetté vált, az országhatárokon belül maradó próbálkozásoktól eltekintve, a média fénykörén kívül esett.

Az Egyesület tagjainak látószögét, egyben lehetőségeiket szerettem volna szélesíteni, 2014. évben már jártasságot szereztem aikidoban, battodoban és katonai ju jitsuban. A tradicionális fegyverhasználat indítatott a kick – box formagyakorlatok megújításában, felélesztésében. 2017. év novemberében, a világversenyeken elért eredményeket követően felkérést kaptam a Magyar Kick – box Szövetség részéről a szakágvezetői feladatok ellátására.

A kick-box formagyakorlat szabályrendszer magyarországi fejlődésének Egyesületünk szerves részét képezi. 2014- a nemzetközi eredmények elérése volt a cél, 2018-tól már válogatott edzőtáborok és Magyar Bajnokságok kerültek megrendezésre Békés Megyében, Egyesületünk szervezésében.

Szarvas, 2022.03.14.
Puravecz Péter IV. dan