1988 – ban Orosházára is elért a Magyarországra betört harcművészeti forradalom. Az első all – style karate edzések a Petőfi Művelődési Központban, valamint a harcosok toborzása Mellár Zoltán és Rácz Attila nevéhez fűződik. Az edzések az 1990 – es évek közepén ismeretlen okokból megszűntek.

2004 – ben dr. Krnág Hajnalka jogi és Puravecz Péter szakmai vezetésével, megalapították a CONTACT Kick – box és Thai – box Harcművészeti Egyesületet. A sokat vitatott név megválasztása során, az alapítók egyértelművé akarták tenni az Egyesület későbbi munkásságának sokszínűségét, kiemelve azt, hogy egyes sportágak negatív erkölcseivel szemben egy tradicionális alapokon nyugvó szervezet született.

2005 januárjában az Egyesület felvételt nyert a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség tagjai közé. Kezdetekben az edzések a kick – box és thai – box technikákban kimerültek, az átlagos sportolói jelenlét 8 – 10 főre korlátozódott. A versenyeztetés ekkor megyei szintű. 2009 – ben a szakmai munka kiegészül az alap szintű jiu jitsu, aikido és földharc technikákkal. 2010 őszén megrendezésre kerül az Egyesület első versenye, mely a BMKHSZ által támogatott Kick – box Megyei Bajnokság volt.

Puravecz Péter