Európa bajnoki bronzérem fegyveres formagyakorlatban

2016. 11. 02 – 10. került megrendezésre a WAKO Senior Európa Bajnokság, ahol a magyar válogatott point fighting, kick light, full contact és formagyakorlat versenyszámokban mérhették fel tudásukat a jövő évi budapesti Világbajnokság főpróbájaként.

Magyarországot, Egyesületünket Puravecz Péter képviselte a kemény stílusú, fegyveres formagyakorlat kategóriában, ahol a köztudottan kiváló orosz és angol versenyzőkkel szemben lépett tatamira. A Mester az utóbbi időben több sérüléssel nézett szembe, így a felkészülési időszak a regenerálódási idők elhagyásával igen rögös volt, kérdésessé téve az eredményességet.

A formagyakorlatok 4 napon keresztül kerültek bemutatásra, mely közül a kemény fegyveres kategória, az utolsó versenynap utolsó versenyszámaként került bemutatásra. A Mester az utolsó versenyző volt, ami még nehezebbé tette a koncentrációt, növelve az eddig is hosszú hét okozta mentális feszültséget. A kategória nagy esélyese volt az orosz Gavrilov Denis, aki a pusztakezes kemény stílusban Európa bajnoki címet szerzett. Denis azonban hibázott, így lehetőséget adott a többi versenyzőnek is a dobogóra jutásra. A magyar versenyző formagyakorlata, kemény és pörgős volt, azonban a hét bíró közül kettő úgy ítélte meg, több akrobatikus elemet tartalmazott a gyakorlat, mint a megengedett 3, így értékes tizedeket veszített. Az összesített pontérték a dobogó harmadik fokára segítette.

Az érem értékét növelik azok a tények, hogy a Mester nem olyan ideális körülmények között készült, mint 18 – 21 éves ellenfelei, tekintve, hogy 3 településen tart edzéseket és munkahellyel rendelkezik. Igazolt információk alapján, utoljára az 1990 – ben megrendezett Európa bajnokságon sikerült formagyakorlat bronzérmet szerezni Hugyetz Lajosnak, pusztakezes kategóriában. Azaz a magyar kick – box történetében először sikerült Európa bajnoki dobogóra lépni magyar versenyzőnek ebben a kategóriában. Az érem mellett barátság is született, Puravecz Péter és Jack Haggarty (a későbbi angol, 2. helyezett) sportbarátságot kötöttek, átbeszélve, elemezve a fegyveres technikákat.

A Mester felkészülését segítette shihan Gregor László VI. dan és Litauszki László mester II. dan. A verseny ideje alatt nagy támogatást nyújtott Tóth István mester V. dan és Gasparik Róbert mester III. dan. Természetesen köszönet illeti a Magyarországon, itthonról szurkolókat és azokat, akik a Mester mindennapi teendőinek terheit a vállukra vették: Bulyovszki György, Daraki Zoltán, Deli Roland, Katona Ágnes.

Tisztelet és köszönet Paragi István vezérigazgató úrnak (Építészmester Zrt.) és Hajdú József ügyvezető igazgatónak (H – Fest Kft.), hogy támogatták a Mester kijutását.

Orosháza, 2016. 11. 28.
Daraki Zoltán
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.