Mint a harcművészeti irányzatok túlnyomó részénél úgy a kick-boxban is kiemelten fontos esemény a mestervizsga, a ,,Dan vizsga”. Hosszas egyeztetés és előkészület előzi meg. Az idei Dan vizsgát a napokban tartották a Halker-Királyteam csepeli edzőtermében.

A vizsgáztató a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Galambos Péter VIII. Danos mester volt, aki egyben a szövetség övvizsga bizottságának elnöke is. Segített neki az európai és magyar szövetség alelnöke, Király István VI. Danos mester és Balázs Jácint mester. Jelen voltak a vizsgán a szövetség elnökségéből Szabó Gábor, Olasz Attila és Gregor László.

Beküldött felvételek

A vizsga a szokásos módon folyt. Technikai kombinációk, térérzékelés, védés-ellentámadás, küzdelem különböző szabályrendszerben, bot és kés támadás elleni önvédelem, eszközök, formagyakorlatok bemutatása. A végére maradtak az erőnléti gyakorlatok, vagyis a vizsgázóknak este volt mit kipihenni. A vizsgán tizenhárman tettek sikeres vizsgát.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség tagjai közül Andrékó Zoltán (Contact KTSE Orosháza), és Opauszki Dávid (József Attila Lakótelepi TSE, Békéscsaba) tett sikeres vizsgát, és lettek fekete öves harcművész mesterek.

Forrás:BEOl

Megosztás