2017. 02. 04 – én került megrendezésre Battonyán a nyílt taekwon-do Országos Bajnokság.
A CONTCT K.T.H.E. a vírusos időszakból adódóan csökkentett létszámmal, 4 fővel képviselte magát a light contact rendezvényen. Liszkai László a serdülő, – 35 kg – ban méretette meg magát, élete 2. versenyén törekvései még nem értek célt.

Farkas Dominik friss bordasérüléssel indult a Bajnokságon, ahol a serdülő – 55 kg – os kategóriában 1. helyezést ért el. Ellenfelén a döntőben nagy távolságból indított pontos, precíz, jól kontrollált technikákkal kerekedett felül.
Chalmovszki Mátyás a felnőtt – 78 kg – os, bajnokokat felsorakoztató súlycsoportban versenyzett. Sajnos már első mérkőzésén a későbbi bajnokkal sorsolták össze. Mátyás taktikai mozgásra épülő harcmodorával nagyon nehézzé tette ellenfele dolgát, tekintve, hogy alig – alig lehetett eltalálni az orosházi versenyzőt. Végül 2 – 1 – 1 nem meggyőző pontozással veszítette el a mérkőzést.

Deli Roland a felnőtt + 85 kg – os, nehézsúlyban állt tatamira, több, tapasztalt mester ellenfeleként. Első küzdelme során tökéletes időzítéssel, folyamatos ritmusváltásokkal lepte meg a battonyai Mestert, az orosházi győzelmet követően megfagyott a levegő a sportcsarnokban. A döntőt egy hatvani Mesterrel vívta, ahol Roland több meneten keresztül vezetett, azonban az utolsó találatoknál a mérkőzés kimenetele megváltozott, így a dobogó 2. fokára állhatott. A nap zárásaként a legidősebb versenyző díjat is átvehette.

A fentieket értékelve, a taktikai mozgások hatékonysága egyértelművé vált, reményeket adva az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Müncheni nemzetközi kihíváson.

Osu Puravecz P

Megosztás