Az Orosházához tartozó Szentetornyán jó hangulatú Szent-László napi falunapot tartottak. Csakúgy, mint tavaly, az idén is harcművész bemutatóval kedveskedtek az érdeklődőknek. A Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete, a Békéscsabai Lakótelepi Se és az orosházi Contact Kick-boksz és Thai-boksz Harcművész Egyesület tagjai igyekeztek bemutatni a harcművészet színes világát. A csoportot Antal László önkormányzati képviselő hívta meg, aki társaival hatalmas munkát végzett azért, hogy az előző napi vihar ellenére a falunapot meg lehessen tartani. A bemutatót Shihan Gregor László VII.DAN vezette, ő vállalta a konferansz szerepét is. Puravecz Péter mester, az orosházi klub vezetője, Európa –bajnoki bronzérmes formagyakorlatával kezdett a csoport, majd az orosháziak a kick-boksz mozgásanyagát és szabályrendszereit mutatták be. A békéscsabaiaktól puszta kezes és eszközös formagyakorlatot, pusztakezes és eszközös önvédelmet, keményítést, rövid bot használatot, késhasználatot (tanto jitsu) láthattak.

A bemutatók természetesen jó alkalmat jelentenek a tagtoborzásra is, hogy új tagokat is bevonjanak az edzésekbe. A goshinkai karatés csoport Békéscsabán, a Gépészeti Szakközépiskola tornatermében tartja edzéseit kedden és csütörtökön 16.30-18.00-ig, és szeptemberben vár kezdőket csoportjába,amely a Békéscsabai Lakótelepi SE és a Budo Karate of Hungary szervezetében működik.

Az orosházi Contact Kick-box és Thai-boksz Harcművész Egyesület szeptembertől a Czina Sándor Ált. Iskola tornatermében tartja edzéseit, (Orosháza Ifjúság u.2. ,kedd, csütörtök 17.00 órától.)Az óvodás és kisiskolás csoportról Puravecz Péter edzőnél lehet érdeklődni a 06 70 336 5701 telefonszámon.

A bemutatós gárda ezúttal is köszöni a meghívást és jövőre is szívesen látogat Szentetornyára, ha meghívást kap!

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

Megosztás