Puravecz Péter 28 év után léphetett magyar színekben dobogóra ebben a kategóriában.

További képek a maribori Kick-box Európa Bajnokságról

További képek a maribori Kick-box Európa Bajnokságról

November 17-25. között zajlott a Kick box Európa Bajnokság a szlovéniai Mariborban. Formagyakorlat szabályrendszerben Puravecz Péter (III. dan) képviselte Magyarországot. A korábban fegyveres kategóriában Európa bajnoki bronzérmes Mester ismét sikerrel járt, ezúttal pusztakezes kategóriában szerzett bronzérmet.

Ebben a kategóriában 28 éve nem volt magyar dobogós helyezés. Elmondása szerint nehéz felvenni a versenyt a junior korcsoportból átvándorolt versenyzőkkel, azonban az eredményt tekintve, koránt sem esélytelen, sőt, szakág vezetői teendői mellett a Magyar Kick box Szövetség elnökségének kérése, fontolja meg a visszavonulását a versenyzéstől. A dobogós helyezés mellett, további sikernek számít a nemzetközi barátságok erősítése, jelen esetben Marco Pultke, német szakág vezető tett ígéretet a nemzetközi együttműködésre.

Első szakág vezetői tervei között szerepel a Magyar formagyakorlat megreformálása, nemzetközi mércéhez igazítása, a szabályok pontosítása, a tapasztalatok megszerzésének biztosítása nemzetközi edzőtáborok által. A „Formagyakorlatok Mesterének” felkészülését a CSOMIÉP Kft. támogatta.

Forrás:Vásárhely24

 

Megosztás