Különleges elismerésként tekint új feladatkörére a Contact K.T.H.E kick-box csapatának vezetőedzője, Puravecz Péter. Nemrég ugyanis őt nevezte ki a Magyar Kick-box Szövetség a formagyakorlati szakág vezetőjének. Januárban 10 napra az Egyesült Államokba utazott tapasztalatszerzés és a folyton fejlődő technikai elemek elsajátítása céljából.

– Nem igazán volt ebben a szakágban versenyző Magyarországon, persze ugyanúgy próbálkoztam korábban is. Az első nagyobb eredményemnek köszönhetően szerencsére elkezdtek felfigyelni a formagyakorlati elemekre – kezdte beszámolóját a Contact K.T.H.E vezetőedzője, egyben a Magyar Kick-box Szövetség formagyakorlati szakágának új vezetője.

Új feladatát tavaly, év végén kapta és rögtön nagy erővel vetette bele magát a munkába. Mivel a formagyakorlat szabályrendszerében nincs megkülönböztetve a senior (19-40) és a veterán (41-) korosztály, így a fiatalokkal már nem szeretné felvenni a versenyt, de úgy gondolja, érdemes minél több tudást átadni az érdeklődőknek.

Márciusban ezért három formagyakorlati versenyt is rendeznek Magyarországon, melyeken az orosházi egyesület is érdekelt lesz, később pedig rendezőként is hozzájárulnak a szakág terjesztéséhez. Puravecz Péter emellett többfajta szemináriumot is tart szerte az országban, ahol próbálja tudását átadni a fiatal versenyzőknek.

– Mindenképpen nagy előrelépésnek tartom, hogy formagyakorlati versenyt rendezünk Orosházán, hiszen a megyei versenyeket követően ezúttal magyar bajnoki döntőnek biztosítunk helyszínt, ahol kiderül, kik indulhatnak a világ- és Európa-bajnokságokon. Ráadásul sikerült meghívnunk Olasz Attilát is, aki a light és kick light szabályrendszer szövetségi kapitányának, Dancsó Zoltánnak a segítője – tette hozzá.

A hollywood-i filmekben is szereplő kaszkadőr, Caitlin Deschelle segített neki az új elemek elsajátításában

A hollywood-i filmekben is szereplő kaszkadőr, Caitlin Deschelle segített neki az új elemek elsajátításában

A rendezések mellett januárban az Egyesült Államokba utazott, ahol elsősorban a pusztakezes és karddal (Katanával) történő technikák terén igyekezett bővíteni tapasztalatait, valamint az akrobatikus rúgások terén is fejlesztette hiányosságait. Kapcsolata az amerikai trénerekkel 2018-ra tehető, akik akkor a világkupán tartottak formagyakorlati képzést. Ez neki is megtetszett, ezért a neves versenyző, Mórádi Zsolt segítségét kérte, aki segített neki felvenni a kapcsolatot Lauren Karney-vel, az egyik legnagyobb amerikai egyesület, a Hyper Teamnek egyik vezetőjével.

– 10 napot töltöttem kint és naponta másfél órás edzéseken vettem részt. Ez elsőre nem is tűnik olyan soknak, mégis nagyon megterhelő volt. Ennek ellenére rengeteg pozitív impulzus ért. Caitlin Dechelle-vel edzettem együtt, akiről érdemes tudni, hogy hollywood-i színésznő és kaszkadőr. Természetesen olyan dolgokban kértem a segítségét, ami nekem és a magyar mezőny tekintetében még hiányosságnak számít – mesélte Puravecz Péter.

A Contact K.T.H.E vezetőedzője így minden szempontból pozitív tapasztalatokkal felvértezve tért haza, hogy átadja a formagyakorlati szakág szülőhelyén megszerzett alapokat a magyar mezőnynek is.

Forrás:OrosCafé

Megosztás